ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ενιαίο Πλαίσιο Επικοινωνίας

του δικτύου

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

Το Διαδίκτυο έχει ξεχωριστή σημασία στην εποχή μας. Αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία για την επικοινωνία, επιμόρφωση και συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων κυρίως μέσα από την διακίνηση πληροφοριών ιδεών και απόψεων.

Πέρα από τα προαναφερθέντα σημαντικά και απτά οφέλη που απορρέουν από την χρήση του Διαδικτύου, το Διαδίκτυο συνεισφέρει παράλληλα στην οργάνωση των ατόμων σε ομάδες ενδιαφέροντος και έρευνας.

Η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων (Π.Α.Α.Κ.) πέρα από τις υπόλοιπες δραστηριότητες, λειτουργεί και σαν πληροφοριακός οργανισμός, οποίος συλλέγει, οργανώνει, προωθεί και διαχειρίζεται πληροφορίες. Χρειάζεται, επομένως, ανάλογα εργαλεία και υπηρεσίες για όλους, από τους επικεφαλείς των Κινήσεων μέχρι τους Φίλους του δικτύου και τους απλούς πολίτες, έτσι ώστε να συνεργαστούν καλύτερα, να συμμετέχουν στις διαδικασίες και να είναι πιο αποτελεσματικοί. Εργαλεία και απλές διαδικασίες, που θα επιτρέψουν σε όλους να πληροφορηθούν, να συμμετέχουν, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και με όλους τους πολίτες, να συνεργαστούν πιο εύκολα και αποδοτικά και να χρησιμοποιήσουν μια σειρά από νέες υπηρεσίες.

Η Π.Α.Α.Κ. αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο, πρέπει  να το αξιοποιήσει συστηματικά ως ένα αποτελεσματικό μέσο συνεχούς ενημέρωσης, μόνιμης και αμφίδρομης επικοινωνίας, ανοιχτού διαλόγου και οργανωμένης δημόσιας διαβούλευσης με τις δυνάμεις της γνώσης και της ενημέρωσης, με τις κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και ευρύτερα με τους πολίτες της χώρας μας.

Η Π.Α.Α.Κ. φιλοδοξεί να  βασίζεται στο άμεσο μέλλον σε ένα τεράστιο δίκτυο πολιτών που θα απλώνεται σε όλα τα επίπεδα, θεματικά και γεωγραφικά, της ελληνικής κοινωνίας. Για να αξιοποιήσει αυτό το δίκτυο πρέπει να έχει ακριβή γνώση των δυνατοτήτων του καθώς και μια άμεση και συνεχή επικοινωνία μαζί του. Έχοντας αυτή την πληροφορία και τη σχέση μπορεί να λαμβάνει στρατηγικές αποφάσεις με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Η ανάπτυξη μιας ηλεκτρονικής οργάνωσης μπορεί να εξασφαλίσει τις εξής δυνατότητες:

  • Σαφή εικόνα του δικτύου
  • Δυνατότητα συμμετοχής των πολιτών
  • Επίκαιρες πληροφορίες
  • Αμφίδρομη και διαδραστική επικοινωνία
  • Μετρήσιμους δείκτες και τάσεις
  • Τράπεζα πληροφοριών και γνωμών

Με βάση την παραπάνω θέση, ευρύτεροι στόχοι της Π.Α.Α.Κ., μέσω της χρήσης ενός ενιαίου πληροφοριακού συστήματος βασισμένου στον Παγκόσμιο Ιστό Πληροφοριών είναι οι παρακάτω:

  • Καθολική παρουσία: Ο χρόνος και η απόσταση καταργούνται ως εμπόδια για την διεξαγωγή διαδικασιών του Δικτύου.
  • Προσβασιμότητα μέσω της εύκολης διάθεσης πληροφορίας. Η υφιστάμενη και παραγόμενη πληροφορία θα είναι με εύκολο και βολικό τρόπο διαθέσιμη με την χρήση ενός και μόνο πληροφοριακού συστήματος βασισμένου στον Παγκόσμιο Ιστό Πληροφοριών.
  • Ταχύτητα πρόσβασης σε πληροφορία, μέσω στιγμιαίας αλλαγής και μετάδοσης πληροφοριών.
  • Προσωποποίηση: Μέσω της χρήσης εξατομικευμένων υπηρεσιών θα είναι δυνατή προσαρμογή του τρόπου με τον οποίο θα προσπελαύνεται η πληροφορία από τον κάθε χρήστη.
  • Επιμόρφωση για όλους, μέσω της ευρύτερης δυνατής διάχυση της πληροφόρησης και της ενημέρωσης.
  • Συνεργατικότητα-Συμμετοχή: Ενθάρρυνση της συνεργατικότητας των μελών του Δικτύου μέσω της άμεσης και εύκολης πρόσβασης σε διαδικασίες και συμμετοχής στα πλαίσια διαλόγου εξ’ αποστάσεως με σύγχρονο ή ασύγχρονο τρόπο.
  • Διαφάνεια, μέσω της πρόσβασης σε πληροφορίες και της συμμετοχής στη διαφανή και αποτελεσματική λειτουργία ενός ανοιχτού προοδευτικού δικτύου κινήσεων τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η ηλεκτρονική επικοινωνία και διαχείριση πληροφοριών μπορεί να συμβάλλει στη ριζική βελτίωση της εξυπηρέτησης των συμμετεχόντων στο δίκτυο αναφορικά με τις δραστηριότητές τους, την ανάγκη για πρόσβαση σε πληροφορία και επικοινωνία, εξασφαλίζοντας σημαντικά οφέλη, χωρίς αποκλεισμούς:

  • Γρήγορη πρόσβαση σε επεξεργασμένη πληροφορία που αφορά έντυπα, έγγραφα, Διεθνή και Ελληνικό Τύπο, συνεντεύξεις, κλπ.
  • Πρόσβαση σε πληροφορία διαφόρων ειδών, όπως οπτικοακουστικά αποκόμματα (από την Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο), καθώς και γραπτών κειμένων.
  • Παροχή βήματος διαλόγου, αναβάθμιση της συνεργατικότητας και της συμμετοχικότητας στην λήψη αποφάσεων και στην αποτύπωση τάσεων.

3 Σχόλια

  1. […] μπορείτε να διαβάσετε και να σχολιάσετε εδώ , εδώ και […]

  2. ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ

    Τον τελευταίο καιρό μεταλλευτική εταιρεία προσπαθεί να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Οίτη, σε δάση και δασικές εκτάσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, ακόμα και μέσα στον Εθνικό Δρυμό, σε προστατευόμενες περιοχές από το ΝΑΤURA 2000 και Ευρωπαϊκές Οδηγίες για την προστασία των πτηνών, αλλά και κοντά σε χωριά και αρχαιολογικούς χώρους.

    Σας παρακαλούμε να υπογράψετε και να προωθήσετε το κείμενο συγκέντρωσης υπογραφών, που είναι στην παρακάτω διεύθυνση και λέμε: OXI μεταλλεία στο βουνό της Οίτης.

    http://www.gopetition.com/online/19993.html

    Προωθήστε το στις δικές σας λίστες e-mail.
    Είναι ανάγκη να συγκεντρωθούν υπογραφές

    με εκτίμηση

    Αρχική

    ΟΧΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ!
    Η ΟΙΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΚΙΩΝΑ!!

  3. ριξτε μια ματια ,ισως συμφωνειτε ,πρεπει να κανουμε κατι

    http://2013marathon.org/
    φιλικα τασος


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε