ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία»

ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΦΑΥΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ!!!

Ζούμε ίσως την πλέον κρίσιμη και συνάμα καθοριστική περίοδο για το μέλλον μας ως χώρας. Μέσα στον  ελάχιστο χρόνο λίγων μηνών η ισχυρή και δυναμική Ελλάδα κατέληξε διακεκριμένος επαίτης, κυνηγός των ημερομηνιών λήξης των υπέρογκων και διαδοχικών δανείων, βορά στις ορέξεις αγορών και κερδοσκόπων.

Νοιώθουμε έκπληξη; Δεν το περιμέναμε; Αν ισχυριστούμε ότι είχαμε άγνοια, απλώς κρυβόμαστε πίσω από τη σκιά μας. Αρνούμαστε να παραδεχτούμε ότι ως κοινωνία περιβάλλαμε την πολιτική ηγεσία με την ιδιοτελή ανοχή μας, αυτή που μας εξασφάλιζε πολυτελή διαβίωση με ελάχιστη εργασία, με πλήθος εμφανών και αφανών επιδομάτων και με στρατιές πλουσιοπάροχα αμειβόμενων και αραχτών «στελεχών», που γέννησε διαφθορά, αναξιοκρατία και φαυλότητα.

Αργά και σταθερά απομακρυνθήκαμε από τη δράση μας ως μέλη κοινωνίας και μετατραπήκαμε σε ατομικιστές καιροσκόπους.

Από τον κανόνα δεν εξαιρέθηκε φυσικά η τοπική αυτοδιοίκηση, που πρωταγωνίστησε και ακολούθησε σε αναποτελεσματικότητα και σπατάλη τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Άλλωστε οι εκθέσεις όλων των ανεξάρτητων αρχών την κατατάσσουν στις «επίζηλες» πρώτες θέσεις διαφθοράς και γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας των πολιτών.

Μέσα στο κλίμα αυτό θα προχωρήσουμε τον επόμενο Νοέμβριο στη συγκρότηση των νέων διοικητικών δομών που ορίστηκαν με το κωδικό όνομα «Καλλικράτης», ο οποίος προβλέπει για τον νομό μας δύο δήμους. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρυτάνων δέχτηκε με ανακούφιση τις νέες διοικητικές ρυθμίσεις, αφού ήδη, πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση, οι Καποδιστριακοί δήμοι είχαν απαξιωθεί. Οι ελάχιστες, φαιδρές αντιδράσεις βολεμένων «αυτοδιοικητικών» απλώς πιστοποιούν την απόσταση που τους χωρίζει από τις αγωνίες και τις προσδοκίες μας.

Καλούμαστε συνεπώς τον Νοέμβριο, σοφότεροι και ειλικρινέστεροι αναγκαστικά, να αλλάξουμε ρότα, να λειτουργήσουμε με κανόνες και υπευθυνότητα, να απαλλαχτούμε από τις νοοτροπίες και συνήθειες που διαμόρφωσαν τη σημερινή απεχθή εικόνα. Να φροντίσουμε ώστε να προκύψει δημοτική αρχή ικανή να αναλάβει τη δύσκολη προσπάθεια επιβίωσης της περιοχής μας.

Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» του δήμου Καρπενησίου πιστεύει πως οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για ολική ρήξη με το παρελθόν και θα εργαστεί με όλες  τις δυνάμεις της ώστε να αποτελέσει συνδετικό κρίκο κάθε μόνιμου κατοίκου του δήμου μας που ανησυχεί και θέλει να προσφέρει, κάθε συντοπίτη μας που έχει αγανακτήσει με την ανεπάρκεια και τον κομματισμό.

Με επιδίωξη την ευρύτερη δυνατή συνεργασία και συμμετοχή, χωρίς διάθεση για ηγεμονισμούς και επιβολή απόψεων, με στόχο τη συγκρότηση ενός πραγματικά ανατρεπτικού ψηφοδελτίου πολιτών και όχι «στελεχών», δηλώνουμε την παρουσία μας και την συμμετοχή μας.

Advertisement

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s