ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάτρα 14/06/2010

Για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές

Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές αποτελούν την πρώτη εκλογική αναμέτρηση μιας νέας εποχής που μόλις άρχισε. Αποτελούν μια διαδικασία-σταθμό, τόσο για την τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και για την πατρίδα μας.

Τον προσεχή Νοέμβριο  θα κληθούμε να ψηφίσουμε σε κάλπες που ακολουθούνται από μια διπλή πρωτιά:

Πρώτες εκλογές μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της χώρας, που ήδη ταράσσει τα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής, δημιουργεί πρωτόγονες συνθήκες διαβίωσης για όλους, φέρνει σε απόγνωση  τους οικονομικά ασθενέστερους και αναγκάζει τη νέα γενιά να επανασχεδιάσει το μέλλον  της.

Πρώτες εκλογές για την ανάδειξη της Δημοτικής Αρχής   που θα διαχειριστεί μια νέα Πάτρα, η οποία περιλαμβάνει και   το Ρίο, τη Μεσσάτιδα, την Παραλία και τα Βραχνέικα, με  πρόσθετες τις αρμοδιότητες της καταργηθείσης Νομαρχίας, θα καταργήσει δεκάδες δημοτικούς οργανισμούς – επιχειρήσεις και θα  δημιουργήσει νέους θεσμούς,  δομές και προοπτική για το μέλλον του τρίτου σε μέγεθος Δήμου της χώρας μας.

Είναι στο χέρι όλων μας και  καλούμε όλους του Πατρινούς και τις Πατρινές και ιδίως τη νέα γενιά,  να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους και να συμβάλλουν μαζί μας  ώστε  να χαρακτηριστούν αυτές οι εκλογές και από μία τρίτη πρωτιά.

Μια πρωτιά εντυπωσιακή, ουσιαστική, πολύ-αναμενόμενη από την κοινωνία, μια πρωτιά που θα καταστήσει πραγματικά ανεξάρτητο, καθοριστικό και κυρίαρχο τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα την  απαλλάξει από το βάρος των κομματικών γραμμών και την κηδεμονία των κομματικών μηχανισμών.

Στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές, καταστήσαμε σαφή την πεποίθησή μας περί της αναγκαιότητας ανάληψης του Δήμου μας από ένα ανεξάρτητο σχήμα άξιων συμπολιτών, που δεν θα το βαραίνουν κομματικά χρίσματα και πολιτικές δεσμεύσεις και εξαρτήσεις.

Μία δημοτική παράταξη που να λειτουργεί χωρίς εκ των πρότερων αποκλεισμούς, στη βάση ενός προγραμματικού λόγου που οι ίδιοι οι πολίτες–μέλη της διαμορφώνουν και εκφωνούν. Η πολυχρωμία μιας τέτοιας συσπείρωσης, δηλαδή η συνύπαρξη διαφορετικών απόψεων και ιδεολογικών αφετηριών, μπορούν να μετατραπούν σε δυναμικά προωθητικά στοιχεία.

Στην άνιση εκλογική μάχη που ακολούθησε το 18,6 των Πατρινών  ξεπέρασε τις όποιες κομματικές δεσμεύσεις και αγκυλώσεις και στήριξε το κυρίαρχο σύνθημά μας ότι η «η Πάτρα δεν θέλει βάψιμο, θέλει φτιάξιμο».

Στα 3,5 χρόνια  παρουσίας μας, αποδείξαμε ότι έχουμε κατακτήσει τη συλλογικότητα, τη διαφάνεια και τη δημιουργική σύνθεση απόψεων. Δεν απεμπολήσαμε ποτέ τις αρχές μας, δεν βάλαμε κανέναν και τίποτα πάνω από την πόλη, δεν διαπραγματευτήκαμε στιγμή την ισχυρή ανεξαρτησία μας στον αγώνα που δώσαμε για να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας ότι ο κομματικός Δήμαρχος και μάλιστα ο νυν δεν αποτελούσε τη λύση των προβλημάτων της.

Με την τωρινή Δημοτική Αρχή η Πάτρα δεν βελτιώθηκε στο παραμικρό, η ζωή των Πατρινών χειροτέρεψε έτι περαιτέρω, η διαχείριση του Δήμου  διεκπεραιώνεται με αδιαφάνεια και εξαγορά συνειδήσεων,  με προτεραιότητα τα κομματικά  και προσωπικά συμφέροντα των διοικούντων και το αρχικό σύνθημα φαντάζει τώρα ακόμα πιο επίκαιρο. Η νέα Πάτρα θέλει φτιάξιμο, απ’ την αρχή.

Η παράταξή μας πήρε την πρωτοβουλία και έστειλε ήδη το περασμένο Σάββατο σε όλα τα πολιτικά κόμματα μία επιστολή, την οποία και δημοσιοποιούμε, ζητώντας τους να  απαλλάξουν την Πάτρα – καθώς και όλες τις τοπικές κοινωνίες που απαρτίζουν τους νέους Δήμους της χώρας- από την παλαιοκομματική, ξεπερασμένη και αποτυχημένη λογική των χρισμάτων.

Εμείς, αταλάντευτοι στις αρχικές θέσεις μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, για μια Πάτρα βιώσιμη, όμορφη, ανεξάρτητη. Μια Πάτρα που θα διοικείται με αρχές, από έντιμους και με γνώμονα τα συμφέροντα των πολιτών της. Μια Πάτρα μεγάλη, όχι μόνο γεωγραφικά, απαλλαγμένη από τα σοβαρά της προβλήματα και με πρόσβαση στις λύσεις τους, χωρίς αχρείαστες διαμεσολαβήσεις.

Από αύριο ξεκινάμε έναν πρώτο κύκλο επαφών με τους κατά τόπους Δημάρχους σε μια προσπάθεια καταγραφής των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους όμορους Δήμους οι οποίοι  συνενώνονται με τον «Καλλικράτη» στο νέο ενιαίο Δήμο Πατρέων.

Advertisement

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s