ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ»: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την άρνηση της ανάλγητης Δημοτικής Αρχής της Πάτρας να αποδεχτεί την πρότασή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για μείωση των Δημοτικών Τελών, η ανεξάρτητη δημοτική μας παράταξη συνεχίζει τις προσπάθειες για «μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ,  ΟΤΕ, ΔΕΥΑΠ και των υπόλοιπων ΔΕΚΟ, τουλάχιστον κατά το ποσοστό που τα επηρεάζει η μείωση των αποδοχών των  υπαλλήλων τους», στέλνοντας στον Πρωθυπουργό της χώρας και στους αρμόδιους Υπουργούς την παρακάτω επιστολή, που κοινοποίησε και στους Βουλευτές Αχαΐας όλων  των Κομμάτων καθώς  και στην Πανελλήνια “Πωτοβουλία Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων”  ζητώντας  να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα:

«Αξιότιμε Πρωθυπουργέ και Υπουργοί

Την περασμένη Πέμπτη (3-6-2010) δημοσίευμα  τοπικής εφημερίδας της πόλης μας, φιλικής προς την κυβέρνηση, παρουσίαζε ένα πρώτο απτό δείγμα της οικτρής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν ήδη περιέλθει  οι δημότες, περιγράφοντας ότι από τα 43 διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας της Πάτρας, τα 40 δεν είχαν πληρώσει την ΔΕΥΑΠ και σε 18 από αυτά η δημοτική επιχείρηση διέκοψε την υδροδότηση.

Με αυτή την επιστολή η ανεξάρτητη δημοτική μας παράταξη δεν επιθυμεί να καταλογίσει τις υπαρκτές ευθύνες στο πολιτικό σύστημα. Ένα πολιτικό σύστημα  που οδήγησε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση και που -όπως καθημερινά αποδεικνύεται-  στηρίχθηκε στην  κλεπτοκρατία, στον ανορθολογισμό, στη σπατάλη, στην αυθαιρεσία και στην ατιμωρησία. Ένα σύστημα που είχε ως αποτέλεσμα τη λήψη των αντικοινωνικών μέτρων που, εκτός των άλλων, ήδη επέφεραν, από τη μια  περικοπές της τάξεως του 20% στους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων, ενώ από την άλλη αυξήσεις του ΦΠΑ, κατά 4%, στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

Επιθυμεί όμως και ζητά, από σας και την κυβέρνηση, να λάβετε άμεσα τα κατάλληλα μέτρα που θα προστατεύσουν τους οικονομικά πιο αδύνατους, αυτούς που πλέον δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμα και τα πιο αναγκαία ανθρώπινα αγαθά και που κινδυνεύουν να περιέλθουν σε πλήρες αδιέξοδο.

Γι’ αυτό διατυπώνει το απλό αίτημα «να μειωθούν άμεσα τα τιμολόγια της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ και των υπόλοιπων ΔΕΚΟ, τουλάχιστον κατά το ποσοστό που τα επηρεάζει η μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων τους». Αίτημα λογικό, σαφές, άμεσο και παλλαϊκό, που έπρεπε ήδη να έχει ικανοποιηθεί από την κυβέρνηση.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τον παραλογισμό –που αγγίζει τα όρια παγκόσμιας πρωτοτυπίας- που κρύβεται πίσω από τις αυξήσεις των τιμολογίων αυτών, αντί των αυτονόητων μειώσεών τους. Μειώσεων, που δικαιολογούνται απόλυτα από τη μείωση του μισθολογικού κόστους των παραπάνω ΔΕΚΟ. Μειώσεις που επιβάλλονται από την αναγκαιότητα για ανόρθωση της οικονομίας μας και αύξηση της ανταγωνιστικότητας της.

Γιατί  η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας δεν εξασφαλίζεται με  πολιτικές μείωσης του εργατικού κόστους και ταυτόχρονης αύξησης των τιμών, ούτε το περί δικαίου αίσθημα του λαού μας καλύπτεται, ούτε οι θυσίες του Έλληνα πολίτη πιάνουν τόπο, ούτε καν καλλιεργείται η ελπίδα για έξοδο από την κρίση.

Πως μπορεί να είναι αξιόπιστη μια κυβέρνηση, που ζητά από τον ιδιωτικό τομέα να μειώσει τις τιμές των υπηρεσιών και αγαθών που αυτός προσφέρει προκειμένου να καταστεί ανταγωνιστική η Ελληνική Οικονομία, όταν η ίδια αυξάνει τις τιμές των ΔΕΚΟ, ενώ ταυτόχρονα μειώνει σημαντικά το μισθολόγιο των εργαζομένων σε αυτές.

Με αυτή την επιστολή αναλαμβάνουμε να σας υπενθυμίσουμε το αυτονόητο καθήκον σας και, ειλικρινά, αναμένουμε την άμεση και δυναμική ανταπόκρισή σας, στο ως άνω αίτημα. Ή άλλως την εξήγηση του «γιατί κινείστε αντίθετα με την κοινή λογική, σε ένα τόσο νευραλγικό θέμα, σε μια τόσο ζοφερή, για τον Έλληνα πολίτη, εποχή;».

Advertisement

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s