ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΚ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, που πραγματοποίθηκε στην Αθήνα (18-20 Ιαν) με θέμα το σχέδιο «Καλλικράτης», η «Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων» (ΠΑΝΑΚ), που αριθμεί πάνω από 50 Κινήσεις πανελλαδικά, συμμετείχε με πολυμελή αντιπροσωπεία. Ενημέρωσε γραπτώς τους συνέδρους για τις θέσεις της και κατέθεσε στο Συνέδριο ως συμβολή στη συζήτηση για την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση κείμενο προτάσεων 20 σημείων, τα περισσότερα εκ των οποίων ενσωματώθηκαν στο τελικό ψήφισμα/απόφαση.

Η ΠΑΝΑΚ υποστηρίζει σταθερά το αίτημα της αυτοδιοικητικής κοινότητας για ισχυρούς δήμους και αιρετή περιφέρεια και, παρά το ότι το σχέδιο «Καλλικράτης» απέχει ακόμη πολύ από τις προσδοκίες του αυτοδιοικητικού κινήματος, παίρνει μέρος στη δημόσια διαβούλευση και καταθέτει τις δικές της προτάσεις/προϋποθέσεις για την «Αποκέντρωση με Αυτοδιοίκηση».

Χαιρετίζουμε την πρόταση που διατύπωσε από το βήμα του Συνεδρίου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (αλλά και οι Οικολόγοι-Πράσινοι και πολλές φωνές από άλλους πολιτικούς φορείς) για την κατάργηση του αναχρονιστικού κομματικού «χρίσματος», που αποτελεί, άλλωστε, καταστατικό όρο της ΠΑΝΑΚ. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουμε την προσπάθειά μας για την έμπρακτη εφαρμογή αυτής της πρότασης και την απαλλαγή της αυτοδιοίκησης από τον ασφυκτικό κομματικό εναγκαλισμό.

Τέλος, καλούμε τις ανεξάρτητες αυτοδιοικητικές κινήσεις της χώρας σε τοπικές συσκέψεις προκειμένου να προωθήσουμε από κοινού την ιδέα τοπικών συνεργασιών με κοινά ανεξάρτητα ψηφοδέλτια σε δήμους και περιφέρειες.

Advertisement

1 σχόλιο


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s