ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Το Σάββατο 28/11 συνεδρίασε στην Αθήνα (Γλυφάδα) η 15μελής Συντονιστική Επιτροπή της «Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων» (ΠΑΝΑΚ), στην οποία συμμετέχουν πλέον των 60 δημοτικών παρατάξεων από όλη την Ελλάδα.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες της ΠΑΝΑΚ ενόψει της εξαγγελθείσας διοικητικής μεταρρύθμισης.

Μετά από εξαντλητική και γόνιμη συζήτηση αποφασίστηκαν τα εξής:

Μέχρι τέλους Δεκεμβρίου θά διατυπωθούν οι ολοκληρωμένες θέσεις της ΠΑΝΑΚ για:

– Την αλλαγή του κράτους και του πολιτικού συστήματος, τη δημιουργία ισχυρών και αυτοδύναμων περιφερειακών και τοπικών αυτοδιοικητικών αρχών με ικανούς πόρους και αρμοδιότητες ώστε να εξασφαλίζουν την τοπική ανάπτυξη και ευημερία.

– Τη θεσμική κατοχύρωση της απλής αναλογικής και την υπέρβαση του δημαρχοκεντρικού συστήματος.

– Εναν νέο Κώδικα ΤΑ και την αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις ΤΕΔΚ και την ΚΕΔΚΕ με στόχο την ενίσχυση της δημοκρατίας με εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων στα όργανα των δήμων και ισχυροποίηση των τοπικών Συμβουλίων/Διαμερισμάτων.

Η ΠΑΝΑΚ θα συμμετάσχει ενεργά στη δημόσια διαβούλευση και θα πραγματοποιήσει σειρά παρεμβάσεων (συνεντεύξεις, συναντήσεις, ημερίδες κ.ά.) με στόχο να δημοσιοποιήσει και να θέσει σε διάλογο τις απόψεις της.

Τέλος, η ΠΑΝΑΚ θα ξεκινήσει πανελλαδικά μια εκστρατεία προκειμένου να προωθήσει την καταστατική της αρχή για ισχυρή αυτοδιοίκηση, ανεξάρτητη από κρατική, κομματική και οικονομική κηδεμονία, αυτοδιοίκηση που εδράζεται στη συμμετοχή, στην αυτενέργεια και στη συλλογική δράση των πολιτών.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Advertisement

2 Σχόλια

  1. […] Δεκεμβρίου 14, 2009 in Ανεξάρτητη Αυτοδιοικηση ΠΑΝΑΚ […]

  2. […] Δεκεμβρίου 14, 2009 in Ανεξάρτητη Αυτοδιοικηση  Διαβαστε εδω ΠΑΝΑΚ […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s