ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωαννίνων καταδικάζει τη «δικαστική» επίθεση που δέχονται οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης Φίλιππας Φίλιος και Γιάννης Μελανίδης από τους επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται το δημοτικό χώρο στάθμευσης της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων.

Οι επιχειρηματίες αυτοί, που συνδέονται άρρηκτα και πολλαπλώς με τη σημερινή δημοτική αρχή, κατέθεσαν αγωγή κατά του Φ. Φίλιου και του Γ. Μελανίδη και ζητάνε αποζημίωση εκατομμυρίων ευρώ από τους παραπάνω δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι είχαν το σθένος να καταγγείλουν δημοσίως και προς τα αρμόδια όργανα και φορείς, ως παράνομη, τη σύμβαση παραχώρησης και εκμετάλλευσης του δημόσιου αυτού χώρου, σε ιδιωτικά συμφέροντα και μάλιστα με τρόπο αμφίβολης νομιμότητας.

Δυστυχώς, όμως, η δημοτική αρχή, ακολουθώντας τη γνωστή μέχρι τώρα τακτική της, όπως στην υπόθεση του Ξενία, έτσι και στην υπόθεση του χώρου στάθμευσης της κεντρικής πλατείας, αντί να βρεθεί υπερασπιστής του δημόσιου χώρου και της νομιμότητας, βρίσκεται υπερασπιστής και στο πλευρό των κάθε είδους ιδιωτικών συμφερόντων με τα οποία έχει αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς.

Η δημοτική αρχή και ο κ. Γκόντας προσωπικά, είναι στην ουσία οι ηθικοί αυτουργοί των πρωτόγνωρων αυτών επιθέσεων κατά δημοτικών συμβούλων και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων της πόλης μας.

Η Συντονιστική Επιτροπή Ν. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο, αντί να κρύβονται πίσω από ιδιώτες επιχειρηματίες, να πάρουν θέση σχετικά με την παραπάνω δικαστική επίθεση. Δεν τρέφουμε, βέβαια, αυταπάτες, γιατί αποτελούν συστατικά στοιχεία της πολιτικής της δημοτικής αρχή η εκχώρηση δημόσιων χώρων (Ξενία, Οαση, πάρκινγκ κ.λπ.) όπως και η συκοφάντηση και καταστολή με μηνύσεις και ξυλοδαρμούς από τα ΜΑΤ των πολιτών που συμμετέχουν στους κοινωνικούς αγώνες για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και χώρων.

Η Συντονιστική Επιτροπή Ν. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται και θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των δημόσιων και δημοτικών χώρων απεξαρτημένων από τα κάθε είδους ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία στη λογική της εκμετάλλευσης και του κέρδους, καταστρέφουν καθημερινά ό,τι έχει απομείνει από την πόλη των Ιωαννίνων.

Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν στους πολίτες και σ’ αυτούς πρέπει να αποδοθούν!

Advertisement

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s