ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

 

Κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, “Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια” – Χ. Αράπογλου,  “Πρωτοβουλία για την Θεσσαλονίκη” – Γ. Μπουτάρης, “Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας” – Τ. Μηταφίδης.

 

Θεσσαλονίκη   19-12-2008

 

Ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεπέρασαν σε φαρισαϊσμό ακόμα και τους εαυτούς τους.

Σε μια κακόγουστη φαρσοκωμωδία που παίχτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσιάστηκαν ως αρωγοί στους επαγγελματίες και τους εμπόρους του κέντρου της πόλης μας προτείνοντας μέτρα για την τόνωση της αγοράς ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Όμως ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου συνολικά βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου.

Επί πολλούς μήνες αγνοούσαν ή απέρριπταν κάθε πρόταση, κάθε έκκληση της Αντιπολίτευσης να συζητηθεί μαζί με όλους τους φορείς της αγοράς και των εργαζομένων το μέγα θέμα της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της στην αγοραστική δύναμη των εργαζομένων.

Απέρριπταν με περισσή αυθάδεια την τεκμηριωμένη αντίθεση της Αντιπολίτευσης για την αύξηση που επέβαλε ο Δήμος στα δημοτικά τέλη.

Λοιδορούσαν τις προτάσεις για ενίσχυση με συγκεκριμένα μέτρα των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, που δοκιμάζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Και ως δήθεν “μάγοι με τα δώρα” προσήλθαν, χθες, επικαλούμενοι τη σύσκεψη με τους φορείς των εμπόρων και των επαγγελματιών, για να προτείνουν και να αποφασίσουν 15, πρόσκαιρα, εν πολλοίς ατελέσφορα μέτρα, για την ενίσχυση της αγοράς.

Αυτό που τους ενδιέφερε πάντα ήταν η δημιουργία εντυπώσεων, γι’ αυτό και αρνήθηκαν να θέσουν σε ψηφοφορία κάθε μια απ’ τις προτάσεις ακόμα και εκείνες που θα μπορούσαν  να τύχουν της παμψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου ως αυτονόητες. Αντίθετα εντελώς εκβιαστικά επέβαλαν μια αντιδημοκρατική ψηφοφορία “πακέτο”  υποχρεώνοντας την Αντιπολίτευση να καταψηφίσει τις προτάσεις.

Οι δυνάμεις της Αντιπολίτευσης αρνούνται να συναινέσουν στη δημαγωγία και την υποκρισία που διακατέχει τους διοικούντες το Δήμο.

Προτείνουν μια δέσμη μέτρων που αφορά την πραγματική ανακούφιση των χειμαζόμενων  επιχειρήσεων, την ενίσχυση των κοινωνικά ασθενέστερων και τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και συγκοινωνίας στην πόλη μας, ώστε να καταστεί θελκτικό το κέντρο της πόλης μας για όλους.

Συγκεκριμένα:

  1. απαλλαγή όλων των επιχειρήσεων του ιστορικού κέντρου από τα δημοτικά τέλη και όχι μόνον αυτών που επλήγησαν από καταστροφές και βανδαλισμούς.
  2. κατάργηση της αύξησης των δημοτικών τελών που επέβαλε η Διοίκηση του Δήμου για το 2009 για όλες τις επιχειρήσεις και όλους τους δημότες.
  3. μετατροπή όλων των χώρων της ΔΕΘ, του Λιμένος και του ΟΣΕ στην 26ης Οκτωβρίου σε ελεύθερους χώρους στάθμευσης.
  4. μίσθωση μικρών λεωφορείων και δρομολόγηση τους, μετά από συντονισμό και με τον ΟΑΣΘ, για την μεταφορά των πολιτών από τους ελεύθερους χώρους στάθμευσης προς το κέντρο και το αντίστροφο.
  5. άμεση χορήγηση εκτάκτου οικονομικού βοηθήματος στους άνεργους, τους διαβιούντες στα όρια της φτώχειας, τους απόρους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους.

Τέλος, όλα τα μέτρα που επιφέρουν άμεσα οικονομικό αποτέλεσμα και περιλαμβάνονται στα αιτήματα των εκπροσώπων των φορέων υιοθετούνται και ενσωματώνονται στα παραπάνω.

 

Advertisement

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s