ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΑΚ

 

Η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων (ΠΑΝΑΚ) με σύνθημα «Αποκέντρωση με Αυτοδιοίκηση» πραγματοποιεί την 5η Πανελλαδική Συνάντησή της στα Γιάννενα στις 4-5 Οκτωβρίου 2008. Οι κινήσεις-μέλη της ΠΑΝΑΚ από όλη την Ελλάδα θα συναντηθούν προκειμένου να συζητήσουν το κορυφαίο θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης στην αυτοδιοίκηση αλλά και τον σχεδιασμό πρωτοβουλιών και δράσεων της ΠΑΝΑΚ.

Σε μια περίοδο που η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται γενναίες τομές, ανατροπές και μεταρρυθμίσεις, οι επίσημες θέσεις του ΥΠΕΣΔΑ κ. Παυλόπουλου παραμένουν άγνωστες και οι υποσχέσεις νεφελώδεις και χωρίς δεσμεύσεις, με αποτέλεσμα να αμφισβητούνται βάσιμα οι πραγματικές προθέσεις.

Από την άλλη η ΚΕΔΚΕ φαίνεται διασπασμένη και αδύναμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών, με την (φιλοκυβερνητική) πλειοψηφία να υπαναχωρεί και να εμπλέκεται σε έναν κάτω από το τραπέζι διάλογο και την (αντικυβερνητική) μειοψηφία να καταγγέλλει και να αποχωρεί.

Η ΠΑΝΑΚ θεωρεί ότι το κορυφαίο ζήτημα της μεταρρύθμισης δεν πρέπει να συρρικνωθεί στις (σημαντικές, βέβαια) πτυχές των πόρων και των συνενώσεων και σε άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις αλλά να εξεταστεί και να διεκδικηθεί στο πλαίσιο μιας σχεδιασμένης πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής μεταρρύθμισης για τον εκδημοκρατισμό και τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού και διοικητικού συστήματος, ώστε να αποτελέσει την αφετηρία μεγάλων αλλαγών και να συμβάλει στη συνολική αναζωογόνηση της χώρας.

 

ΠρΟγραμμα συνΑντησης ΙωαννΙνων.

 

Χώρος συνάντησης: Αίθουσα Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας (κέντρο πόλης, οδός Δωδώνης).

 

Σάββατο 4 Οκτωβρίου

10:30 – 11:00 π.μ.: Προσέλευση αντιπροσωπειών.

11:00 Εναρκτηρία ομιλία από τον καθηγήτη Ν. Σιάκαρη, πρώην πρόεδρο δημοτ. συμβουλίου δήμου Ιωαννίνων.

11:15 Χαιρετισμοί εκπροσώπων-φορέων

11:30 Εισήγηση Φ. Φίλιου, επικεφαλής της Κίνησης “Συνεργασία για την Αλλαγή” (Ιωάννινα) με θέμα “Διοικητική μεταρρύθμιση και σύγχρονες απαιτήσεις της Τ.Α.”.

11:40 Εισήγηση Ν. Φωτίου, συντονιστή της Κίνησης “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη” με θέμα: “Πρωτοβουλίες και δράσεις”.

12:00 – 13:30 1ος κύκλος παρεμβάσεων.

13:30 Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

14:30 Γεύμα.

18:30 – 20:30 : 2ος κύκλος παρεμβάσεων.

20:30 – 21:30 : Συνεδρίαση συντονιστικής – συμπεράσματα.

22:00 : Δείπνο.

Αν προκύψει ανάγκη περισσότερου χρόνου για συζήτηση, η Συντονιστική Επιτροπή θα συνεδριάσει την Κυριακή 5 Οκτωβρίου το πρωί.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Advertisement

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s