ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ – ΠΑΤΡΑ 5&6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα χρόνο από την πρώτη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη και μετά από τις αντίστοιχες στη Γλυφάδα και στο Ναύπλιο, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας είναι πανέτοιμη να προχωρήσει στην 1η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη για τη δημιουργία Πανελλαδικού Σχήματος Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων.

Στις 5 & 6 Απριλίου στην Πάτρα (πλατεία Γεωργίου), δεκάδες Ανεξάρτητες Κινήσεις από όλη τη χώρα θα συναντηθούν για να συζητήσουν, να διαμορφώσουν τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, το πλαίσιο λειτουργίας και επικοινωνίας, να καταθέσουν θεσμικές προτάσεις και να σχεδιάσουν τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες τους για μια Ισχυρή Ακηδεμόνευτη Αυτοδιοίκηση. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και απευθύνεται σε κάθε Ανεξάρτητη Κίνηση που επιθυμεί να συμμετάσχει ισότιμα στη Συνδιάσκεψη.

Βασικοί στόχοι του εγχειρήματος είναι:

– να ενδυναμωθεί η φωνή της Aνεξάρτητης Aυτοδιοίκησης, πέρα από κομματικά χρίσματα και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, να καταστεί ηγεμονική δύναμη και ισχυρός πόλος στα αυτοδιοικητικά πράγματα της χώρας και να ανταποκριθεί θετικά στις αυξημένες προσδοκίες που δημιούργησε στους πολίτες όλης της Eλλάδας.

– να ανακτηθεί η τραυματισμένη εμπιστοσύνη του δημότη-πολίτη στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και να εμπεδωθεί στην κοινωνία μια αντίληψη ισότιμης συμμετοχής και δράσης, που θα ενθαρρύνει την αυτενέργεια και τη συλλογικότητα και θα ισχυροποιεί την κοινωνία των υπευθύνων και ενεργών πολιτών.

– να διαμορφωθούν προτάσεις και να αναληφθούν συντονισμένες δράσεις για τα μεγάλα και μικρά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, την αναμόρφωση του θεσμικού της πλαισίου, τον σχεδιασμό βιώσιμων και ανθρώπινων πόλεων, την προάσπιση του περιβάλλοντος, των συλλογικών αγαθών και του δικαιώματος όλων σε μια αξιοπρεπή και αξιοβίωτη ζωή.

Η Επιτροπη Πρωτοβουλιας

ΘEΣΣAΛONIKH, MΠOYTAPHΣ Γ.

ΓλυφΑδα, ΛυγνοΥ A.

NAYΠΛIO, AντωνιΑδης X.

IωΑννινα, ΦΙλιος Φ.

XΙος, XαλλιορΗς I.

ΠATPA, ΔημαρΑς ΓΙΑΝΝΗΣ

KEPATEA, IατροΥ ΣΤΑΥΡΟΣ

NΕα MΑκρη, ΔεληβοριΑς Φ.

KΟρινθος, KασΙμης Χ.

ΚΙΣΣΑΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ, ΚουνελΑκης Σ.

Παραμυθια ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΓκορΕζης Γ.

ΤΡΙΚΑΛΑ, ΒΑΒΥΛΗΣ Θ.

ΒΑΡΗ, ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ Δ.

ΤΡΟΙΖΗΝΑ, ΚΟΥΒΑΡΗΣ Σ.

Advertisement

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s