ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την Τετάρτη 26/3, με πρόσκληση της Δημοτικής Κίνησης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» και του Γιάννη Μπουτάρη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσ/νίκης. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και επισημάνθηκε η ανάγκη για ισχυροποίηση της ακηδεμόνευτης Αυτοδιοίκησης με τη συγκρότηση ενός πανελλαδικού δικτυακού σχήματος ανοιχτού σε συνεργασίες, αλληλοενημέρωση και συντονισμό, πέρα από κομματικά χρίσματα και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Κάθε Κίνηση διατηρεί την οργανωτική, πολιτική και προγραμματική της αυτοτέλεια, ενώ στόχος του εγχειρήματος πρέπει να είναι η συζήτηση, η επεξεργασία, οι προτάσεις αλλά και η ανάληψη συντονισμένων δράσεων για την αντιμετώπιση και την επίλυση θεμάτων που αφορούν τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς αλλά και τα ζωτικά προβλήματα ποιότητας ζωής του δημότη, την προστασία του περιβάλλοντος και των δημόσιων συλλογικών αγαθών.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε ενόψει και της Πανελλαδικής Συνάντησης στην Πάτρα (5-6 Απριλίου) για την ίδρυση δικτύου Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν επικεφαλής και αντιπροσωπείες ανεξάρτητων δημοτικών κινήσεων από τους δήμους Αγίου Παύλου, Αμπελοκήπων, Καλαμαριάς, Χορτιάτη-Ασβεστοχωρίου, Πεύκων, ενώ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και από Κινήσεις των δήμων Θέρμης, Περαίας, Συκεών και Μυγδονίας. Τέλος, αποφασίστηκε η πρόσκληση για ενημέρωση και συμμετοχή στο δίκτυο να απευθυνθεί και σε άλλες ανεξάρτητες Κινήσεις της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης και ορίστηκε επόμενη συνάντηση για τα μέσα Απριλίου.

Advertisement

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s