Το 4ο σημαντικό βήμα έγινε. Επόμενη στάση : Πάτρα

 

Με σύνθημα «Ισχυρή Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στο Ναύπλιο οι διήμερες εργασίες της 4ης Συνάντησης της «Επιτροπής Πρωτοβουλίας των Ανεξάρτητων Δημοτικών Κινήσεων» (20/21-1-08). Με τη διαδικασία της συναίνεσης και της διαβούλευσης εγκρίθηκαν τα κείμενα που αφορούν τη φυσιογνωμία, τις αρχές, το λειτουργικό πλαίσιο και τον επικοινωνιακό σχεδιασμό. Τα κείμενα αυτά, μαζί με τις θεσμικές προτάσεις για μια άλλη Αυτοδιοίκηση θα αποτελέσουν το εισηγητικό υλικό στη «Συνάντηση της Πάτρας», όπου στις αρχές Απριλίου 2008 θα ιδρυθεί η «Πανελλαδική Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Δημοτικών Κινήσεων».

Στο Ναύπλιο έγινε ένα αποφασιστικό βήμα για την πραγματοποίηση της αυξανόμενης προσδοκίας των πολιτών για ισχυρή και ακηδεμόνευτη Αυτοδιοίκηση, για καθοριστική συμμετοχή του πολίτη στα τοπικά πράγματα, για πόλεις ανοιχτές, σύγχρονες, βιώσιμες με πρωταρχικό μέλημα την ποιότητα και την αξιοπρέπεια της ζωής όλων των πολιτών τους.

Στις εργασίες της Συνάντησης συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τις Ανεξάρτητες Κινήσεις της Θεσσαλονίκης,, του Ναυπλίου, της Γλυφάδας, της Πάτρας, των Ιωαννίνων, της Κορίνθου, της Κερατέας, των Τρικάλων, της Νέας Μάκρης,, της Κισάμου Χανίων, της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, της Βάρης, της Τροιζήνας και παρατηρητές Δημοτικοί Σύμβουλοι από Δήμους της Αργολίδας, ενεργοί πολίτες από το Ναύπλιο, η Νομαρχιακή Κίνηση της Αργολίδας Κοινωνία των Πολιτών .η Νομαρχιακή Κίνηση της Αρκαδίας Αρκάδων Κοινόν και ο πρόεδρος της κοινότητας του Κοσμά Αρκαδίας.

Στο διήμερο, την πρώτη συνεδρίαση προέδρευσε ο δημοτικός Σύμβουλος της «άλλης πρόταση» Γ. Γκιόλας και την δεύτερη μέρα ο δημοτικός Σύμβουλος Κ. Καράπαυλος

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε ομόφωνα :

– η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για το εγχείρημα της «Πρωτοβουλίας» και η πραγματοποίηση περιφερειακών συναντήσεων.

– η υλοποίηση της πρότασης Μπουτάρη, δηλ. η άσκηση πίεσης στους πολιτικούς φορείς ώστε να εγκαταλείψουν το αποτυχημένο και αναχρονιστικό «χρίσμα» κομματικών υποψηφίων δημάρχων προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να πάρουν οι ίδιες στα χέρια τους την ανάδειξη στη δημοτική αρχή των καλύτερων πολιτών τους και των πιο αξιόπιστων προτάσεων. Στα πλαίσια αυτά η Πρωτοβουλία θα απευθυνθεί με επιστολή της με προτεραιότητα στο ΠΑΣΟΚ και στον Συνασπισμό της Αριστεράς που προγραμματίζουν στο αμέσως προσεχές διάστημα τα τακτικά συνέδρια τους.

– μια πανελλαδική καμπάνια για την προάσπιση των δημόσιων χώρων και αγαθών.

-Ψήφισμα για τη χρήση του πρώην αεροδρόμιου Ελληνικού

– η δημιουργία ιστολογίου (blog) προκειμένου να συμβάλει στον ευρύτερο δυνατό διάλογο εν όψει της Πανελλαδικής Συνάντησης της Πάτρας.

Advertisement

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s